Zoeken
  • Marge

Bloemen in tijden van Corona.

Bijgewerkt: mrt 15

Times are hard! Waarom zijn de bloemenprijzen zo hoog? 🧐


Voor ik jullie iets uitleg, wil ik mijn allerliefste klanten en sympatisanten bedanken. Voor het vertrouwen, en zeker in deze tijden. Je merkt het misschien niet aan mijn prijs maar bloemenprijzen gaan door het dak.. Daar zijn heel veel verschillende redenen voor en ik leg je graag uit waarom.


Kort gezegd ; het aanbod is zeer beperkt en de vraag is torenhoog.


Waarom is het aanbod laag?

- Alle kwekers hebben minder geplant uit vrees voor nieuwe lockdowns in Europa

- Er zijn verschillende grote kwekers die de Corona crisis niet overleefd hebben


Waarom is de vraag dan toch zo hoog?


- Er is door corona meer vraag naar bloemen en planten want mensen zijn thuis en willen hun huis opfleuren met een bloemetje want nu hebben ze er 100 % geniet van.


- Specifiek in maart : De combinatie van Valentijn, grootmoederdag 7/3 , vrouwendag 8/3 en Engelse moederdag 14/3 , dus te veel bloemenfeestdagen die de vraag hoog duwen…


- En daarboven op zijn bloemen terug super HIP, ook bij de jeugdIk verschiet er elke keer meer en meer van. De laatste maanden is een boeket niet het volle boeket zoals we het kennen .. voor Corona. Het doet pijn om niet alleen mijn marge (wink :p) te zien slinken maar ook het formaat van de boeketjes die ik maak. Zelf hou ik niet zo veel van “opvulling” maar hecht ik meer waarde aan de kleuren en de soort (seizoens)bloem. De schoonheid van de bloem op zich zeg maar. Nu is dat net wat zo duur is geworden. 🌺MAAR GOED ! 💪🏻

You can’t take the marge out of the bloemen marge zeg ik altijd!

Vanaf nu ga ik elke maand bosjes aanbieden van één en dezelfde bloem in plaats van gemixte boeketten. De bloem kan elke maand anders zijn. Dit om de schoonheid van de seizoensbloem naar voor te brengen. Maar dus ook vooral om mijn maandelijkse "boeketten" iets meer manage-able te maken, tot de prijzen weer normaliseren.


https://www.bloemenmarge.be/shopIk kijk zo hard uit naar een normale bloemen’markt’. ;-)

Super veel ideetjes zowel voor moederdag als iets extreem cools en iets (semi) totaal anders! 〰️Begin April meer nieuws daarover!

Let’s go! 🎯( Ik heb me hiervoor geïnformeerd bij één van mijn favoriete bloemenleveranciers BELFLEUR )


182 keer bekeken0 reacties